2009-06-17 14:39:00• hírek • Szatmar.ro

Akár a klubokat is kizárhatják

A UEFA elégtelenségeket állapított meg a Román Labdarúgó Szövetség működésében.

Kétszázezer eurós büntetés kiszabását kéri az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Fegyelmi Bizottsága a Román Labdarúgó Szövetséggel (FRF) szemben, mert az súlyos hibákat vétett az európai kupákban induló klubok licencezési eljárása során.

Ezek szerint az FRF licencadó bizottsága által elfogadott okiratokban komoly hiányosságok voltak a csapatok tartozásairól szóló okmányokkal és a költségvetési garanciákkal kapcsolatban.

„„Figyelembe véve a szabálytalanság súlyát, a szövetség ellenőrzésének súlyos hiányosságait, mely azt eredményezte, hogy ezek a klubok nem teljesítették az UEFA által követelt minimális anyagi feltételeket, pedig ezek a klubok pénzt is kaptak az UEFA-tól, hogy a gazdasági mérlegüket a romániai törvények által kért feltételekhez tudják igazítani, a Fegyelmi Bizottság javasolja az FRF megbüntetését 200.000 euróval, ezzel is kihangsúlyozva az anyagi garanciák, az átláthatóság és hitelesség fontosságát, melyek az UEFA licencadó eljárásának az alapelvei", áll az európai szövetség Fegyelmi Bizottságának javaslatában.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a listán található csapatok, a Steaua, a Rapid, a Kolozsvári CFR, a Temesvár és az Unirea Urziceni közül a bukaresti vasutasokat leszámítva, mindenki részt vesz az európai kupák idei szezonjában is. Illetve részt vehet, pesszimista értelmezések szerint ugyanis nem kizárt, hogy az érintett klubok részvételéi jogát felfüggeszti az európai szervezet. Mindössze egy olyan csapat van, amely mind tavaly, mint idén kiharcolta a jogot az európai részvételre és nincs rajta a fekete listán, ez pedig a Vaslui.

Mircea Sandu, az FRF elnöke bejelentette, hogy a vétkesek komoly következményekre számíthatnak. Elmondta továbbá, hogy abban az esetben, ha az UEFA Végrehajtó Bizottsága a hónap végén jóváhagyja a büntetést, akkor azt nem a szövetség, hanem az érintett klubok fizetik majd ki, levonva az UEFA-tól kapott támogatásból.



Megbüntetheti az UEFA a Mircea Sandu által vezetett szervezetet


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: